Mandala minților

Mi-am propus să scriu despre sfârşituri şi începuturi, însă, degrabă mi-am dat seama că ele sunt doar nişte semne pe un drum. Ce pare sfârşit pentru unii, pare început pentru alţii. În realitate nu există nici una, nici cealaltă, sunt repere pe un drum al devenirii, al alegerii.

Drumul transformării spirituale este unul ales şi asumat, unul dintre acele drumuri cu sens unic, de aceea evoluţia spirituală mi se pare a fi un pleonasm, cine a păşit pe drum nu poate involua.

De ce am vrea să ne întoarcem din drum? Pentru că adesea doare, adesea ne simţim singuri, neînţeleşi, nesustinuti, obosiţi, rătăciţi, nesiguri, pentru că ne amintim cum, înainte vreme, în perioade de restrişte, de frică, de tristeţe ne puteam ascunde în spatele vechilor sistemelor de credinţe. Acum, pe drumul devenirii, ne mai putem întoarce la aceleaşi valori, doar cu preţul minciunii, iar a ne minţi pe noi înşine este zadarnic. Cale înapoi nu mai este, calea înainte este grea.

Atunci avem nevoie de un moment de aşezare, de un loc în care să ne tragem sufletul. Este momentul în care cerem să fim susţinuţi, cerem celor din jur să aibă încredere, să aibă răbdare, este momentul în care totul pare să se dărâme sau cel în care pot să ne crească aripi, în funcţie de atitudinea celor din jur, în functie de validările pe care le primim.

Atunci, dacă ne amintim că tot şi toţi cei din jurul nostru nu sunt decât propriile noastre faţete, lumi similare lumilor noastre interioare, oameni aidoma rolurilor pe care le jucăm pe marea scenă a vieţii noastre, ne vom putea întoarce privirea înăuntru şi vom vedea că singura încredere de care avem nevoie este încrederea în noi. Brusc vom deveni coerenţi, iar lumea se va reconfigura după chipul şi asemănarea noastră.

Casa EVV e locul în care toate acestea se pot întâmpla, locul unde preţ de o înţelegere vă puteţi odihni înainte să faceţi următorul pas pe drumul devenirii voastre.

Indiferent de ce v-ar şopti mintea voastră, încredere vă doresc !

de Kamsh

akex-gray-mandala-of-minds

  • submit to reddit

One thought on “Mandala minților”

  1. Increderea tine de Cunoastere, dar si de loialitatea fata de tine insuti.

    Mersul pe Cale este constient, intentional si volitiv. Este cel mai important lucru din Viata unui om! Avantajul este ca ce ai parcurs ramane, chiar daca te-ai oprit o vreme sau chiar ai “cazut”, atunci cand vei reporni o vei face de unde ai ramas.

    Cale lina s-avem !

Leave a Reply