Trei Crai dela Resărit

Poate nu ştiaţi, dar limba română nu folosea litera Z până în secolul XIX. În titlu am folosit termenul usitat în secolele trecute în România, de altfel, termen corect folosit: Resărit şi nu Răsărit.

Resărit face referire la locul de unde sare Soarele, apoi re-sare, şi sare din nou la nesfârşit.

Se observă dar, cum inteligenţa poporană este cu adevărat deosebită, întrucât nu reţine momentul morţii, ci numai pe acela al învierii. Remarcăm, astfel, că avem Re-sărit dar nu avem Re-apus, ca punct cardinal. Spunem reînviere, reapariție dar niciodată să pomenim de remurire.

Propunem un scurt popas în compania celor care au făcut punctul Resărit atât de cunoscut astăzi: cei trei Crai, cei care au venit să se închine la naşterea celui care va renaşte.

Crai este echivalentul pentru Rege, deci trei Regi au venit să se închine lui Iisus. Termenul mag nu este nici el greşit, întrucât regii aveau înalte cunoştinţe despre partea spirituală, cu mult timp în urmă.

55f19f7933492a73177d13f70c31d9de

Întrebări:

Dacă au fost reali și nu doar niște principii, de ce nu mai apar în Biblie aceşti Crai după evenimentul naşterii lui Iisus?

Unde erau ei când Iisus a fost răstignit (la 33 de ani de la naştere, este posibil ca ei să fi murit însă evenimentul l-ar fi transmis moștenitorilor lor)?

Unde erau ei când Iisus a înviat? (la fel)

 • submit to reddit

3 thoughts on “Trei Crai dela Resărit”

 1. What about Hortopan, al 4 -lea Mag, venit din Dacia, care a ajuns tocmai cand Yisus era pe Cruce?

  Conform la domnul Gral anul 2033 va fi de fapt anul 2000. You got it?

  1. Este o ipoteza, intr-adevar. Avand totusi in vedere ca este adusa in discutie doar de catre Sadoveanu, in Creanga de Aur, ramane o discutie interesanta de verificat. Ne mai intrebam ce au facut parintii cu darurile de aur primite de la magi. Celelalte ar fi putut trece usor prin lume, dar aurul atrage atentia intotdeauna.

   1. Avand in vedere ca SAD inseamna Luceafar, iar Luceafarul este conducatorul spiritual al Moldovei, il dovedim pe domnul Sadoveanu ca fiind Seful centrului initiatic, adica stie ce spune.

    Imi place schema geometrica pe care o fac cei “4 ” magi, adica sectiune transversala in “Piatra Filozofala”, exact cea care I-a cazut in cap lui Ortopan omorandu-l si mantuindul totodata!

    In ce priveste “aurul” trebuie sa se fi constituit intr-un Depozit Sacrosanct, gen “Closca cu Puii de Aur”, de la Pietroasele.

    Il vom afla si pe acesta la “vremea potrivita”.

Leave a Reply