Misterul omniprezent

Formele geometrice din spectrul înalt nu sunt o necunoscută pentru cei mai mulţi dintre noi. Le-am văzut cu toţii de-a lungul vremii în fotografiile făcute în încăperi întunecate, când blitz-ul a surprins globuri albiciose şi transparente care păreau să plutească în voia şi în legea lor, total desprinse de cele lumești după care se ghidează societatea.

Oamenii au identificat aceste globuri fie cu spirite plecate din lumea celor vii, fie cu spirite ce aparţin altor lumi şi care nu neapărat s-au întrupat vreodată pe Pământ ca mai apoi să părăsescă corpul, murind.

Nu cunoaştem specialişti care să fi studiat aceste apariţii misterioase, deşi cu siguranţă ei există. Cert este că nu orice aparat de fotografiat poate surprinde aceste forme, ci în general cele care funcționează pe film şi cele vechi, care deşi digitale, totuşi sunt din gama de început a tehnicilor de fotografiere. Acest lucru ne face să ne gândim la faptul că există o lume invizibilă, care se dezvoltă concomitent cu cea fizică în care trăim, şi pe care avem şansele să o contactăm.

Spectrul, desigur, ţine de tehnică. Fie pelicula de film care are o sensibilitate mai mare decât tehnică digitală, fie obiectiv octogonal (ştim că forma turlelor bisericilor este majoritar octogonală, ceea ce permite comunicarea facilă între dimensiuni), globurile sunt întotdeauna surprinse DOAR atunci când se foloseşte lumina de blitz şi numai aşa.

Întrebarea este ce simbolizează forma acestor apariții? Răspunsul devine cu atât mai dificil cu cât ne întâmpină o variate de forme, distincte în funcţie de zonele geografice. Spre exemplu, în Europa, formele sunt globuri,

spirit-doinad-foto38max

pe când în Asia (India), ele sunt romburi.

30166_1483519050432_6308193_n

Una din ipoteze ne poate trimite ușor către reprezentările murale din biserici, respectiv aureolele celor sfinți, surprinși în genere cu nimburi rotunde. Singura deosebire o face Însuși Dumnezeu, reprezentat cu aureole în formă de triunghi (cel mai ades), pătrat sau romb. Gradele evolutive? Iar această întrebare aruncă în joc posibilitatea ierarhiilor.

22472

Printre atâtea incertitudini, ne întrebam în plus dacă aceasta este o dovadă că Dumnezeu este misterul omniprezent.

Cu stimă pentru cititori,

 

 

  • submit to reddit

2 thoughts on “Misterul omniprezent”

Leave a Reply