Sirena

Când visezi despre sirenă, nu este nici despre feminin şi nici despre masculin. Este ceva mult mai adânc.

După cum v-aţi dat seama deja, toate elementele de vis pe care le discutăm aici aparţin unui singur tip de vis, respectiv visul de conştiinţa, pe care l-am mai numit şi visul normal.

În primul rând, este necesar să analizezi şi celelalte aspecte ale visului. Întotdeauna este indicat să nu izolezi elementele din vis, căci mintea şi sufletul construiesc această hartă a emoţiilor pe baza unor afecte care nu se regăsesc în compromis.

Cel mai adesea, veţi visa o sirenă în apropierea unei întinderi de apă, ceea ce înseamnă că elementul nostru ţine de materie, de apele inferioare, deci este o emoţie puternică. Acest lucru este în deplină concordanţă cu faptul că în limba engleză sirenă se spune mermaid, adică servitoarea mărilor. Şi cine să servească materia mai bine decât emoţia?

Apoi trebuie reţinută culoarea sirenei. Să luaţi în seama întotdeauna posibilitatea ca mintea să trateze legile primare cu susul în jos, asemeni imaginii percepute de ochi care răstoarnă imaginea în prima fază. Aşadar, dacă spre exemplu sirena are culoarea verde (sau nuanţe), atunci ea trebuie interpretată că fiind inversul ei, adică culoarea roşu. Culoarea roşu se referă mai ales la feminitate, însă acest aspect al laturii feminine se găseşte în fiecare individ în viaţă, adică atât în femei cât şi în bărbaţi.

Următorul pas este să chestionăm tipul acţiunii pe care sirena îl face. Ea poate sări în apă, se poate ascunde, poate râde, poate fi speriată şi tot aşa. Număraţi mereu în cazul în care tipurile de acţiuni se repetă, pentru că ele sunt dovezile pe care conștientul vostru le are despre situația la care se referă visul.

Toate acestea de mai sus, însă, reprezintă doar câmpul pe care se desfăşoară visul. Toată încărcătura de care elementul sirenă avea nevoie pentru a se putea exprima pe deplin.

Dacă visezi sirenă înseamnă că este în regulă să ignori suspiciunile ciudate care te pot pune într-o situaţie jenantă. Este o confirmare venită din conştientul colectiv că te poţi încrede în oamenii care crezi că te-au trădat în trecut.

De asemeni, am găsit şi sensul de “crezând cu naivitate că nu vei intra în probleme legate de ceva periculos sau riscant, dacă te comporţi mult mai inteligent ca de obicei “.

Mermaid

după o pictură de John William Waterhouse

  • submit to reddit

Leave a Reply