Meditația în întuneric

Meditaţia nu este un lucru simplu, dar nici complicat cu totul. Toţi oamenii sunt înzestraţi cu ceea ce este necesar pentru a medita, pentru a găsi pacea, pentru a se autovindeca. Răbdarea este, însă, un atribut fără de care nu veți reuși.

Problema zilelor noastre este că totul este diluat şi preudo-maeștrii funcţionează după ureche, precum lăutarii care găsesc de cuviință a omite studiul unei partituri, înainte. Iar motivaţia de care se folosesc este că Universul Interior se regăseşte mereu în Universul Exterior, şi că vei şti ce să faci şi va şti şi interiorul tău ce să facă atunci când va fi necesar.

Dar nu este chiar aşa. Dacă nu petreci suficient timp cu un animal, nu-i vei cunoaște privirile, nu-i vei cunoaște limbajul, reacțiile ș.a. Aşa este şi cu tot ceea ce ne defineşte, adică anatomia spirituală: Suflet, Spirit, Minte, Corp, Chakre şi chiar Ego. Primul lucru cu care te va lovi interiorul tău atunci când te vei aștepta ca el să preia controlul asupra ta, va fi panica.

Dacă vreţi să vă verificaţi puterea de meditaţie, mergeţi în întuneric deplin. Întunericul este recunoscut prin puterea sa de a scoate în evidenţă Lumina.

Aşadar, verificaţi-vă puterea de a acumula şi de a invoca Lumina, meditând în întuneric!

Rembrandt_-_The_Philosopher_in_Meditation

după o pictură de Rembrandt Harmenszoon van Rijn,

Filozoful în meditație

  • submit to reddit

3 thoughts on “Meditația în întuneric”

    1. Amagirea se leaga de speranta. Toti cei care au readus echilibrul au venit din “noroi”, de acolo de unde nimeni nu gandea. Bezna mintii, cum se spune uneori ironic, neintelegerea.

      Pregatim astazi un articol despre Legile Creatiei dupa Nikola Tesla, te-ar putea ajuta in cautarile tale. 🙂

Leave a Reply