PRIMA LEGE A CREAȚIEI – după Nikola Tesla

La început, orice adevăr nou este privit drept o hulă.”

Prea puţin citit şi înţeles, la fel ca aproape toţi descoperitorii de taine pentru întreg norodul oamenilor, Nikola Tesla (american de origini româno-sârbeşti şi crescut în Croaţia) şi-a creat un sistem propriu de cercetare. Stigmatizat și admirat deopotrivă, numele său poartă amprenta a peste o sută de invenţii brevetate în America, cu menirea de a sluji dezvoltării conştiinţei lumești.

Prima lege a Creației, spune Tesla, este faptul că sursa tuturor lucrurilor neînţelese, este un plan ce șade în întuneric și pe care mintea nu îl poate concepe sau măsura matematic. În acest plan se potrivește întregul Univers.

Cuvântul întuneric sperie pe dată ce este rostit ființele materiale, pentru că el este regatul necunoscutului. Groaza trezită de închisoarea sa nețărmuită se formează atunci când fundamentul său devine câștigul. Oamenii, cel puțin, au dorit dintotdeauna să câștige timp, calculând în el viața însăși. Acest virus, s-a transmis în sângele fiecărui om, năruindu-l de cele mai multe ori de la misiunile sale.

Acest necunoscut, a reprezentat o amenințare care s-a răspândit mai ales în mintea celor care au renunțat de voie sau de nevoie la credința într-un plan Universal. Ea, credința, a fost propulsor pentru păstrătorii ei și un act de abdicare pentru ceilalți.

Biserica, mare amatoare de tăinuire a celor vechi, a păstrat termenul și îl găsește pe Dumnezeu ființând în Întuneric. A nu se face confuzia între Întuneric și Umbră, sunt lucruri complet diferite.

Poate că de-aici se trage învățătura că poarta evolutiei s-a găsit mereu într-o peșteră sau grotă.

Reflections8

după o pictură de Georges de la Tour,

Magdalena penitentă

  • submit to reddit

Leave a Reply