Târgul de cristale

Între 10 şi 12 Februarie, anul curent, s-a desfăşurat la București târgul de cristale, bijuterii, pietre preţioase şi fosile.

Atmosfera a fost bine găzduită, Muzeul de Geologie putând oferi câteva exponate interesante (suplimentar târgului). Trebuie spus încă de pe acum că o clădire antebelică care susţine un muzeu organizat comunist, este ca un simbol Yin&Yang. Şi din păcate, Muzeul de Geologie Bucureşti, asta este astăzi.

Dincolo de partea care se ocupă cu cristale şi posibilitatea folosirii lor în fel de fel de practici evolutiv-spirituale, am avut frumoasa surpriză de a întâlni aici posibilitatea de a achiziţiona fosile (cele mai multe fiind marine, dar şi dinţi de dinozaur ș.a.).

Din punct de vedere istoric, fosilele au nişte poveşti de spus, însă şi mai interesant este încercarea de a concepe o meditaţie pe amprenta energetică lăsată de o astfel de fosilă, prin tot timpul, până la noi.

Înainte de a vă grăbi să susțineți sau nu teza de mai sus, vom specifica că există cu adevărat modalitatea de surprindere pe pelicula fotografică a amprentei energetice din trovanți.

În rest, numai de bine!

DSC_6476

 • submit to reddit

4 thoughts on “Târgul de cristale”

 1. Cîndva am fost şi eu cu pietrele culese şi prelucrate de mine la Bucureşti,dar la o expoziţie organizată la Antipa.
  Din puntcul de vedere al expozanţilor veniţi din toată ţara a fost bine, dar era o totală lipsă de respect pentru vizitatori.Incasau bilet şi la intrarea în muzeu şi la intrarea în sala în care se ţinea expoziţia.
  Mă rog,doar în prima zi s-a întîmplat asta, căci am avut un cuvînt de spus şi noi, expozanţii şi s-a tinut cont de asta.
  Fiecare piatră are ceva de spus.

  1. Da, da, asa a fost si acum. Dar nu a fost deranjant pentru nimeni din cate am vazut. Mai exista posibilitatea sa fi incastrat biletul de targ si pe cel de muzeu in acelasi pret.

   In orice caz, lucruri frumoase de vazut si oameni relaxati, ceea ce vorbeste despre multe.

   Poate ne vei impartasi cate ceva despre secretele fosilelor vreodata 🙂

 2. Se gasesc in munti multe pietre antropomorfe de dimesiuni “handy”, si mai ales in “locurile sacre” din munti, dar Atentie nu toate sant benefice!

Leave a Reply