Cazul Dorobanțu

Asemeni lui Arsenie Boca, se pare că Nil Dorobanţu dobândise daruri superioare înţelegerii umane, printr-un simplu gest: credinţa.

Dintre darurile pe care le căpătase se numără: levitaţia, dispariţia-apariţia, clarvederea, puterea vindecării, răpirea la Cer.

Orice om normal care bagă cartela la metrou îşi va pune un semn de întrebare când va citi cele de mai sus. Dacă va vedea şi poza părintelui, sigur îşi va dubla scepticismul.

Ce vine în contrabalanță?

 1. Trebuie ştiut că Nil Dorobanţu a scris 7000 de pagini despre trăirile sale şi manifestările la care a luat parte. Nu s-a găsit o singură greşeală, ştersătură sau mâzgălitură în aceste pagini de manuscris.
 2. În raportul de securitate (care îl urmărise şi îl condamnase puşcăriei comuniste pentru 120 zile de tortură, fără judecată) scrie următoarele: Dispărea şi apărea ca un meteor.
 3. Astăzi, după 40 ani de la moartea sa, corpul său nu este de găsit. Încercarea de deshumare şi îngropare într-un loc cuvenit de acum câțiva ani, a lăsat imaginea unui sicriu gol.
 4. Fost sublocotent la Vânătorii de munte în Regimentul de gardă de la Predeal, licenţiat în Teologie, Filosofie şi Litere (toate facultăţile absolvindu-le cu Magna cum Laudae, socotit un geniu), doctorand la Teologie la Pr. Dumitru Stăniloae, absolvent a 4 ani de Drept, absolvent al Şcolii de Stenodactilografie, a intrat în monahism la mănăstirea Cernica, luând numele de Nechifor.
 5. Unchiul său a fost generalul Gheorghe Dorobanţu

Cazuri de dispariţie/ apariţie şi reducerea la 0 a gravitaţiei, s-au întâlnit şi în afara credinţei în Cristos, respectiv în budism. Dramul de nebunie asumată și care i se citește în ochi, confirmă zisa biblică care dintre voi se crede înţelept în felul veacului acestuia, să se facă nebun, ca să ajungă înţelept.

Deci, cine este dincolo de lume?

http://revista.renasterea-cluj.ro/articolul.php?id=502

Ieroshimonah-Nil-Dorobanu-2

 

 • submit to reddit

2 thoughts on “Cazul Dorobanțu”

 1. Si doar le-a zis Eminescu:

  “Chiar de-ai fi cu stea in frunte, te-or invinge nataraii”

  Si Arsenie Boca si Nil Dorobantu erau cu mult peste nivelul “cu stea in frunte” si totusi, ambii au murit in urma torturilor fizice

  Ca sa intelegeti posibilitatile tehnice si de inteligenta ale “natarailor” va sugerez sa ascultati ultima piesa “Taxi – Domnu’ Soros (hora asezata)” si sa discerneti. E doar un exemplu, vorba aceea: “fiecare pentru el”. HaHa!

Leave a Reply