Exercițiu de imaginație

Îmi plac anumite clişee, pentru că unele trebuie repetate la nesfârşit datorită randamentului pe care-l dau. Aşa că, la fel cum îmi va plăcea pudding-ul întotdeauna, tot aşa voi folosi termenul de exerciţiu de imaginaţie pentru totdeauna, pentru că relevă atât de bine ceea ce se ascunde în spatele lui: un exerciţiu al minţii.

În ultima noastră expediţie la Aluniş, am trecut prin faza de a fi nevoit să-mi pun o singură întrebare în mai multe locuri: ce-aş face dacă aş dispărea dintr-un timp şi aş apărea în alt timp, în același loc?

Acesta este exerciţiul nostru pentru astăzi. Gândiţi-vă bine şi răspundeţi la următoarele întrebări:

 1. Ce ai vrea să ai la tine, luat de acasă?
 2. Unde te-ai duce când ai ajunge în alt timp?
 3. La ce te-ai gândi prima dată când ai ajunge în alt timp?
 4. Pe cine ai vrea să întâlneşti în acel timp şi ce te leagă de acea perioadă?
 5. Cum te-ai orienta, pentru că munţii şi codrii erau altceva atunci decât cei de astăzi?
 6. Cum ai comunica cu oamenii pe care i-ai întâlni având în vedere că limba va fi diferită iar procentul diferenței creşte odată cu vechimea timpului în care te duci?
 7. Cum ți-ai asigura securitatea imediată?
 8. Ai promova idei revoluţionare pentru timpurile respective sau ai rămâne un simplu observator?

Acest set de întrebări aparţine celor care se luptă astăzi să înţeleagă cultura celor din trecut, reclădind istoria adevărată din spatele informaţiilor sărăcăcioase care au reuşit să transceadă timpul până la noi. Cele mai bune răspunsuri le vom premia cu cărţi .PDF care vă vor merge la inimă.

După o pictură de Theodor Aman, Boierii surprinși la ospăț de trimișii lui Vlad Țepeș – anii 1831-1891
 • submit to reddit

2 thoughts on “Exercițiu de imaginație”

 1. Se pare ca…Cronovizorul, care sigur are si sonor, alaturi de celelate scule ale potrivnicilor, a rezolvat demult problemele legate de trecut. Se cunoaste cazul cu talpa de “bocanc NATO” cu o vechime de 2 milioane de ani, decoperita de curand, precum si pozele color cu IIsus. Adica chiar se pot teleporta in trecut.HaHaHa.

  Cred ca deabia astazi am aflat ce inseamna vorbele : “Harta nu este teritoriul”. Tine de hologramare si de Geometria Sacra.

  Nu ma bag la concurs ca fiind singurul participant,mi-ar parea rau sa ies pe locul doi.

  Din trecut m-ar interesa strict numai “persoana” mea din acele vremuri.

Leave a Reply