Sursa secundară și cea principală

Întotdeauna, oamenii de afaceri care au reuşit în ceea ce şi-au propus, au ajuns la o concluzie care defineşte astăzi aproape toate reuşitele: să ai mai multe surse de venit. Poate pare de necrezut, dar în general oamenii de afaceri de top se interesează și fac analogii foarte bune cu viața lor spirituală.

Spre exemplu, dacă eşti un supermarket, este ok să ai contracte de închiriere a rafturilor, însă este recomandat să ai şi propria fabrică de producţie a unei linii ce se promovează sub brand-ul tău. Dintr-un foc, două surse de venit.

Acelaşi lucru se dovedeşte a fi benefic şi în cazul unei clădiri, fie ea de locuit, fie pentru business: ai surse de alimentare electrică în stilul vechi (de la operatorii de energie electrică zonali), dar ai şi soluţie alternativă pe bază de solar, eolian sau altele.

În acelaşi fel funcţionează şi omul. Îşi poate trage energia din mai multe locuri simultan sau pe rând. Pentru cei mai mulţi, salariul reprezintă singurul mod care alimentează viaţă energetică, prin prisma banilor proveniţi din salariu şi care sunt investiţi în diferite plăceri lumeşti, de cele mai multe ori imediate. Totuşi, acest aspect este limitat, din cele mai multe motive. Şi atunci, este recomandat să găseşti alte surse generatoare de energie. Cum ar fi hobby-urile. Unii scriu, alţii citesc, alţii merg în excursii, alţii au blog-uri, alţii fac cercetare, alţii croiesc lucruri, alţii croiesc oameni, gătesc, inventează, fac sport, se dedică unei religii ș.a.m.d. Toate aceste lucruri generează enegie principală şi secundară.

Energia principală

Este aceea produsă de acţiunea în sine. Simţi cum creezi o poartă din care îţi survine energie de vibraţie mare dintr-un câmp universal accesat prin propriul interior, din afara lui. Este cazul pustinicilor sau a celor pasionaţi până la moarte, care pot supravieţui cu puţină mâncare sau chiar fără. Este recomandat bolnavilor de orice fel să își găsescă un hobby.

Energia secundară

Mâncarea este o formă generatoare secundară de energie. Tot secundară, devine şi forma de împărtăşire a ceea ce faci. Publici un articol şi te hrăneşti cu energia celor care te apreciază sau te ajută să evoluezi prin părerile lor. Organizezi o excursie și te hrănești din bucuria celor care sunt prezenți.

Concluzia: nu ţineţi toate ouăle în acelaşi coş. S-ar putea să îl scăpaţi şi le spargeţi pe toate! Toți oamenii se hrănesc cu energie de la ceilalți, iar uneori cu toții devenim vampiri energetici. Ține de fiecare din noi cum ajunge să conștientizeze protecția și evoluția celorlalți. Căci libertatea lor, e liberarea fiecăruia!

După o pictură de Peter Paul Rubens, Descoperirea copilului Erichtonius – anul 1615
  • submit to reddit

One thought on “Sursa secundară și cea principală”

  1. E cineva SANATOS? il banuiesc pe IIsus Hristos, I s-au vindecat si ranile, cine stie poate da Dumnezeu sa fim contemporani!

    Energie este cata vrei, trebuie doar redescoperite si implementate “tehnologiile”, si ma refer in primul rand la cele “psy”.

    Cum spune domnul profesor Traian Dinorel Stanciulescu in cele 40 de carti ale sale, deocamdata:

    “Sa crestem in frecventa!”, “Iubirea este Rezonanta”.

Leave a Reply