Albina

Albina, este un element de vis pe care vă dorim să-l întâlniţi în vis, pentru că este de sorginte regală, la fel ca în cazul cailor.

Atât albina cât şi caii, în vis, prevestesc o recunoaştere a moştenirii genetice nobile pe care o puteţi avea, fără chiar de știrea voastră. Însă, albina are pe lângă acest atribut din vis și pe acela, grosso-modo, de a presemnaliza abundenţa.

Ce înseamnă abundenţa din vis?

Din poveştile prea vechi ale românilor pentru a fi aduse aminte, albina şi ariciul sunt cele două personaje care au participat la facerea lumii. Şi albina, şi ariciul, apar că fiinţe înţelepte însă prima este total de partea lui Dumnezeu, cel de-al doilea, aparent dezinteresat de acesta. Cei mai iscusiţi interpreţi de folclor, au întâlnit în Arici şi Albină rolul fabulistic al Fiului Căzut şi al oponentului său. Cert este că prin înțelepciunea Ariciului, Albina ajută pe Dumnezeu să dezvolte Pământul, prin diversitate și tehnică, cu alte cuvinte miza a fost abundența.

În domeniile esoteric şi exoteric ( „cuvântul ezoterism vine din grecul (eisotheo) fac să intre , iar originea sa etimologică lasă să i se înţeleagă perfect semnificaţia. A face să intre înseamnă a deschide o uşă, a oferi omului din exterior posibilitatea să pătrundă în interior; simbolic, înseamnă a revela un adevăr ascuns, un sens ocult”- academia.edu), abundenţa se referă nu la bogăţia materială ci, întocmai ca în cazul business-ului, la oportunităţi. Un om cu oportunităţi este mai bogat decât un om cu bani mai mulţi, pentru că în faţa unei uşi, reuşita o are cel care are cheia şi nu cel care posedă materialul din care se fac chei.

După o pictură de Noël Coypel I, Nimfe prezentând un corn al abundenței Amaltheei – anii 1628-1707

  • submit to reddit

2 thoughts on “Albina”

Leave a Reply