Antakarana sau Podul de Aur – prima parte

Antakarana este recunoscut, în general, ca simbol sanscrit (religia indiană) de mare vibrație, folosit mai ales în Reiki. Cele mai multe grile de cristale se realizează folosind la propriu matricea simbolului, care este un subsistem dezvoltat din semnul cunoscut drept suastica (zvastică), de asemeni simbol de mare valoare religioasă de origine sanscrită (cel puțin).

Denumirile Antah și Karana înseamnă Interior și Instrument. Ceea ce nu se știe de către mai toți practicanții de Reiki, este faptul că Antakarana este și numele Cordonului de Argint care leagă toate corpurile eterice de cel fizic. În cazul unei decorporalizari, cordonul de argint este cel care vă ține legați de corpul fizic pentru a nu muri. Iar la moarte, acest cordon este tăiat.

Același concept religios, îl întâlnim în basmul românesc Povestea porcului. El este ascuns cu desăvârșire de popor, care desigur gustă partea fizică a poveștii. Cu toate acestea, deși nu s-a pomenit porc care să vorbească (nu mai spunem să clădească poduri), acțiunea este situată cu strictețe într-un timp în care Dumnezeu și Dracul sunt referințe de mare credință în popor. Luând în calcul și celelalte detalii ale basmului (reacții, stilul de vorbire ș.a.), se pare că el a fost conceput în perioada medievală, într-o marjă largă între anii 600 – 1500 e.n.

După o pictură de Hubert Robert, Vechiul pod

 

  • submit to reddit

2 thoughts on “Antakarana sau Podul de Aur – prima parte”

  1. “Porcul”, Pontifex Maximus ! HaHAHA…, acum ii zice “Papa de la Roma”!

    Desigur, corpul podului este intre cele doua capete ale Antakaranei…

Leave a Reply