Virgula divina

Radiestezia este facultatea corpului uman de a percepe radiațiile electromagnetice. Etimologia cuvântului provine din limba latină radios = radiații şi greacă esthesia = sensibilitate. (Wikipedia)

Aș spune mai degrabă că este o materie de studiu care se ocupă cu măsurători la nivel de radiație. Vom vedea până la sfârșit de ce este de preferat termenul “materie” în favoarea celui “facultate”, dar nu se exclude nici unul.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu radiestezia, își pot face o idee urmărind filmul cu Russell Crowe, (click pe titlu) The Water Diviner.

Legal și oficial se spune că cel care folosește instrumentul de măsurat (ansă, baghetă, băț de alun în V, toiag etc.), pune o întrebare închisă (cu răspunsurile DA sau NU) sau adresează o cerere indicativă (arată-mi în ce parte este, arată-mi ce procent este ș.a.m.d.). Informația telurică descifrează întrebarea și trimite răspunsul înapoi în organismul uman, dând un impuls electric mușchilor, care imprimă o mișcare aproape insesizabilă instrumentului de măsurat, în vederea obținerii răspunsului. Este vorba de imensa bază de date a planetei, dacă vreți un soi de memorie planetară despre care am amintit și în articolul precedent (la care a făcut referire Nikola Tesla).

Explicația de mai sus, așa cum foarte bine se vede, implică în mod absolut existența unei atingeri între om și instrumentul de măsură. Și atunci, cu avânt pionieresc, ne permitem întrebarea: este acest procedeu posibil și fără conexiunea fizică cu omul?

Identificarea unei surse de apă

Căutatul apei cred că este cel mai vechi motiv pentru folosirea radiesteziei. Spre exemplu, în România încă se folosesc anse de cupru în formă de L care se pun într-o vază de dimensiuni mici. Se plimbă vaza pe deasupra pământului până când ansele se depărtează una de alta. În locul în care ele s-au depărtat, acolo se poate săpa pentru apă.

Acest lucru este posibil şi fără a ţine vaza în mână. Dacă ea este pusă pe sol deasupra unei surse de apă, ansele se vor depărta de la sine, fără să fie atinse de om.

Explicaţia?

Cei mai vechi radiesteziști au purtat numele de solomonari. Cu precădere se ocupau cu probleme legate de găsirea apei (fântânari) sau cu cele ce țin de vreme. Să nu uităm că pe vremea când solomonarii erau în număr mare, agricultura era ținută la rang înalt. Odată cu aflarea legilor fizicii și chimiei (atât cât s-a putut afla), solomonarii s-au pierdut încetul cu încetul ori s-au transformat. Căutătorii de comori care au detectoare de metale sunt solomonarii pe care viitorul i-a dat. Ei funcționează pe același principiu de detectare a câmpurilor. Un electronist v-ar putea povesti foarte ușor modul de funcționare al unui detector.

Astăzi există tehnologie de penetrare a stratului solului pentru a putea identifica natura solului de orice fel. Arheologii germani o folosesc de mult timp. Tehnologia de fabricat vremea este și ea cunoscută și la mare modă, și aici nu mă refer la HAARP (click pe titlu) ci la rachetele balistice de dispersare a norilor folosite până în prezent, chiar la noi în țară.

Toate cele necunoscute sau mai puțin cunoscute omului, au fost trecute de către cultura poporului într-un capitol la care se referă cu o teamă ascunsă, și despre al cărui nume evită chiar să vorbească. Se numește SPIRITUALITATE. Ce a intuit poporul este faptul că fizica și chimia stau la baza spiritului înainte de orice.

Dar să nu spuneți așa ceva unui fântânar, pentru că va rupe toiagul de alun pe șalele voastre. Zâmbesc.

lat. virgula divina = crenguța magică
 • submit to reddit

10 thoughts on “Virgula divina”

 1. E un pic, un pic altfel.
  Cu exerciţiu, muncă, mai întîi percepi vibraţii ( cu ajutorul ansei).Ceva în genul sonarului liliecilor.Apoi,nu mai ai nevoie de ansă pentru că percepi singur- unii cu ajutorul mîinilor, palmelor- energii.
  Atîta doar, că pentru investigaţii la comandă , oamenii au nevoie de spectacol, să vadă şi atunci foloseşti ansa sau pendulul.

  1. Da, este adevarat ce spui tu. Si cel care isi dezvolta aceste capacitati poate identifica si simti mult mai multe lucruri fata de basic.

   Doar ca subiectul este interesant dincolo de influenta prin om, adica asupra unor anse care nu se ating de om. Pana acum radiestezia propaga ideea ca omul este subiectul principal, datorita capacitatii sale de a compune o cerinta, un algoritm. Totusi, lucrurile stau un pic diferit. 🙂

   1. Busola are un rol clar.La fel cu busola sînt şi alte instrumente care funcţionează independent de om.
    IN cazul prezentat de tine, ansa în vază, omul duce ansa în zona de influenţă, în altă parte nefiind funcţională.
    Ansa este influenţată de puterea de penetrare a gîndului.
    Ea certifică.

    1. Iata inca un exemplu pe care il voi adauga la colectia mea de explicatii prin intrebari adresate celor care contesta veridicitatile stiintifice (acceptate sau nu). Si iti multumesc pentru ajutor! 🙂

     Spre exemplu, pentru cei care cred ca megalitii au fost sculptati de catre natura (vant, conditii atmosferice etc.) intrebarea este de ce in majoritatea lor se gasesc forme umane sau de animale si nu gasim aici biciclete, termosuri, sau alte obiective din natura. Poate chiar un aparat foto. 🙂

   2. Ansele alea nu se ating fizic de om, dar pe wireless… Pentru ca stim ca si celebrii fotonii din experiment, daca nimeni nu-i observa si nu avea vreo asteptare de la ei, umblau asa, de nebuni. Cand erau supusi obsevatiei, dintr-o data se comportau cum prespuneau observatorii, adica se conformau unor tipare 🙂

 2. Antenele alea de cupru raspund doar prin da sau nu? Daca le-as intreba ce procent de adevar exista in afirmatia ta ca “rachetele balistice de dispersare a norilor folosite până în prezent, chiar la noi în țară” , mi-ar putea raspunde ceva de genul “le avem dar nu le folosim din lipsa de fonduri” ? Adica, suntem cam pe la 50% adevar :))

  1. LOL. Pai asta ti-as putea raspunde eu direct, avem fonduri si le folosim. Pe langa Buzau se face uz de ele intr-o veselie. Nu stiu in alte parti cum este, dar daca se pregateste de furtuna si auzi un suierat, aia a fost! :))

  2. Antenele alea de cupru puse deasupra unui raportor gradat cu procentaje îţi dau procentajul real,indiferent de gluma sau ostentaţia din întrebare.

Leave a Reply