Forma sunetului

Sunetul emis de om este un artificiu influențat de către coardele vocale la trecerea unui curent de aer. Prin urmare, sunetul este o călătorie a aerului căruia i se dau atribute ce țin de simboluri cu diferite funcții (articularea unui cuvânt care are o însemnătate, țipătul care reprezintă o emoție, sunetul onomatopeic, cântecul, fie că este o mantră ș.a.).

Aparent, am putea spune că sunetul poate avea formă fizică dacă țipăm într-un recipient suficient de maleabil cât să ia forma aerului care a condus sunetul, cum ar fi un balon. Dar este oare aceea forma sunetului? Rămâne sunetul prins în balon astfel încât să-l putem identifica cu forma ce umple balonul? Ba.

Poate fi percepută formă sunetului?

În primul rând trebuie înțeles că pentru a putea accede forma a ceva, este necesar să apelăm la cele două organe care se ocupă de traducerea formelor în mintea noastră: ochii și creierul. De ce am inclus și creierul? Din simplul motiv că în cazul în care ochii nu pot vedea dar mâinile pot simți, atunci creierul percepe imaginea și o proiectează vizual în minte. Urechea nu este un organ de percepere a formei sunetului ci doar a tonalității, ritmului și puterii sale.

Fiind totuși liber de legile cunoscute ale fizicii Pământului (de exemplu nu se supune atracției gravitaționale), deducem că sunetul este o energie de o vibrație medie-grosieră. Iar la fel că orice energie, într-un spațiu larg devine difuz din cauza faptului că se împrăștie. Pe când, dacă sunetul este concentrat pe un conductor, el preia forma conductorului, adică îl umple (vezi telefonie, vezi vorbitul printr-un tub etc.). Dar nu ca un lichid, în sensul că dacă veți dori să tăiați firul de telefon veți auzi ce se vorbește, ci el se transformă în energie.

Vibrația sa am încadrat-o ca fiind medie-grosieră pentru că în spațiul vid sunetul nu se propagă. Cu toate astea, în atmosferă nu poate fi detectat cu organele de simț decât dacă se lucrează pe frecvențe ce depășesc spectrul uman de percepție. Iar atunci, de cele mai multe ori, forma sunetului este dată de dispozitivul emis.

Cu toate astea, forma de telepatie prin care nu se mai rostesc cuvinte reprezintă cel mai pur stadiu energetic al sunetului. Pentru că, deși coardele vocale nu au influențat formarea cuvântului atunci când este trimis de cineva (numit aici emițător), creierul receptorului preia cuvântul pe un fond de sunet.

Am folosit termenul formă de telepatie întrucât există și telepatia prin imagini.
 • submit to reddit

4 thoughts on “Forma sunetului”

 1. Obsevatii:

  – cu telefonia si vocea, lucrurile stau putin altfel

  – Sunetul este un suport pentru Lumina; vezi “Psihologia Sonoluminica”

  – cand spunem un cuvant in gand (adica, deplasare de lumina in circuitele creierului), de fapt coardele vocale vibreaza imperceptibil, dar sunetul si-a luat zborul. In aromana la cuvant se spune “zbor”

  – semnul OM din cultura hindusa a fost vizualizat dupa ce s-a aruncat in aer un pumn din nu stiu ce pulbere si s-a rostit mantra “OM”. E dovada ca sunetul are forma. Sant convins ca cercetarile in domeniu sant foarte avasate.

  – Dumnezeu Lumina a folosit Cuvantul, iar apoi Demiurgul a dat Forma.

 2. Chiar nu stiu ce as putea sa dezvolt/sau cum, dar as putea sa indic bibliografie/surse pe care le-am parcurs si care, mi-au format certitudinea la ce am enumerat mai sus.

  La telefonie vocea este prelucrata tehnologic la plecare si la sosire, adica sunetul nu curge natural prin fibra optica sau prin firul de cupru, asa cum curge printr-un tub, adica prin aer.

  Atunci cand vorbim, de fapt emitem niste microholograme care sant entitati in sine. Pe de alta parte numirea obiectelor prin cuvinte in diferite limbi s-a facut datorita experientelor concret senzoriale care initial dau si asociaza o “harta” in creier sub forma de imagine. Orice manifestam in exterior este mai intai in circuitele sinaptice ale creierului prin care circula de fapt Lumina. Hologramele sant din lumina.

  Ce imi “scapa” mie acum, este daca Lumina trece prin Vid, poate stie cineva!

  Orice sunet are o Sursa si se intoarce intr-un final in Sursa din care a provenit.
  Omul emite sunete prin chakra Vishudha, prin care se acceseaza Akasha, care in sanscrita inseamna Cer. Urechea la randul ei tine de Vishudha. Forma cheii SOL (nota pentru Vishudha) simbolizeaza anatomia urechii. SOL inseamna Soare, adica Lumina creata. Soarele la randul sau are o Sursa, de data aceasta non fizica…

Leave a Reply