Ascendentul

Toată lumea cunoaște exact cărei zodii aparține, iar asta evident în funcție de data nașterii. Dar despre ascendent se intră deja într-o altă sferă a detaliilor și, prin urmare, numărul celor care îl cunosc se reduce aproape la jumătate.

Ce este ascendentul?

Am găsit o interpretare care merită atenție, chiar în DEX online, și zice așa: “S. n. (Astrol.) Parte a cerului aflată deasupra orizontului în momentul nașterii cuiva; semn zodiacal aflat deasupra orizontului estic, la naștere. – Din lat. ascendens, -ntis, fr. ascendant.

Se spune că pentru prima oară când s-a folosit oficial tehnica ascendentului a fost în anul 1641. Calculul ascendentului și a astrogramei reprezintă un punct de interes tocmai pentru faptul că ascendentul ar indica zodia (planeta) care influențează în mod activ viața unui om, se spune însă că ulterior vârstei de 30 ani. Cele două întrebări care devin active sunt următoarele (pentru că ne place să probăm logica în orice lucru):

De ce influența ascendentului începe activ după vârsta de 30 ani?

De ce ascendentul se calculează pe baza constelației sau planetei situate la Est, în timpul nașterii?

Pentru aflarea răspunsului trebuie găsită cheia specifică, iar asta ține după cum bine vă așteptați, tot de matematică.

Cei mai hotărâți promoteri ai ciclurilor de viață pe care i-am întâlnit până acum sunt Vasile Lovinescu si Vasile V. Moisescu. În cartea sa de căpătâi Armonia Universală – Concluziile descifrării enigmei MAREI PIRAMIDE (cu a cărei recenzie vom reveni în scurt timp) Moisescu spune așa:

"În felul acesta, se evidențiază una din legile sistemului ciclic că începutul rimează cu sfârșitul: 1 e 7, iar 7 e 1 repetat în altă variantă. Cu alte cuvinte, revenind la textul citat, desăvârșirea (7.7.7.) și împlinirea (1.1.1.) lipsurilor (6.6.6.) e o îmbinare schematizată admirabil prin descifrarea enigmei piramidice."

A trebuit să petrecem cititorul prin acest ungher al anilor de început de secol XX pentru a vedea că împărțirea vieții în cicluri de câte 7 ani nu este ceva nou, ci suficient de vechi cât să țină de mii de ani. Prin urmare, dacă va fi să împărțim vârsta de 30 ani pe segmente de câte 7 ani deducem că de fapt ascendentul începe să se strecoare în viața omului la vârsta de 28 ani (0-7 ani copilăria, 7-14 ani pubertatea, 14-21 ani adolescența, 21-28 ani tinerețea, apoi reluarea ciclurilor astfel 28-35 ani a două copilărie sau maturitatea, 35-42 ani a doua pubertate, 42-49 ani a doua adolescență, 49-56 ani a doua tinerețe, și ciclul se reia repetitiv din patru în patru, 56-63 ani a treia copilărie, 63-70 ani a  treia pubertate sau bătrânețea, 70-77 ani a treia adolescență etc. ). Tiparele comportamentale se repetă.

Încă nu am răspuns la prima întrebare, deși puteți deja intui fapul că ascendentul începe să modeleze omul odată cu intrarea lui în maturitate. Acum este imperios necesar să răspundem și celei de-a doua întrebări pentru că în mod contrar s-ar anula una pe cealaltă. Tot matematic privind, pentru că ascendentul se identifică doar prin calcule matematice, trebuie aruncat un ochi asupra coordonatei geografice Est în grila algebrică (sau algebraică, cum era cunoscută la început).  Fundamentul punctului geografic-algebric Est este recunoscut în această matrice a numărului patru ca fiind ultima, cea de-a patra numită și nu a treia, în enumerarea coordonatelor. Asta înseamnă că este corect să spui NORD-SUD-VEST-EST și nu Est-Vest.

Poate vă veți întreba de unde vine această regulă de citire. Ea vine, ca multe alte reguli, din materiile religiei. Semnul crucii la ortodocși se face urmărind Nordul (fruntea), Sudul (sub buric), Vestul (umărul drept), Estul (umărul stâng). Să nu ne închipuim o secundă măcar că Biserica nu cunoștea calculele astrale. Faptul că creștinii catolici au inversat Vestul cu Estul este o confuzie care dă peste cap multe calcule.

Totuși, nu Biserica este cea care a creat sau sesizat existența Ascendentului. Identificarea constelației de la Est din timpul nașterii trebuie să fi fost marcată de o naștere importantă. Apoi, nașterea importantă a necesitat o viață importantă și demnă de urmărit și analizat.

Celor care nu au o vizualizare foarte bună, le propunem următoarea schemă menită a-i face să înțeleagă corelația cicluri de viață – coordonate geografice astrale – crucea organică (click pe poză pentru a se mări):

Pe final, atragem atenția cititorului asupra concluziei: Ascendentul își începe influența asupra omului după împlinirea a patru cicluri de viață sub influența totală a zodiei, realizând un cerc care se închide la vârsta de 28 ani. Abia apoi el va fi cea de-a doua zodie care aduce în viața omului puterea și statutul de a construi pentru societate, umanitate, în general la nivel de grup. Dacă până la vârsta de 28 ani este vorba numai despre individ, după aceasta este vorba de urcarea spiritului către moralitatea interioară, de unde și numele de a ascede, a te sui.

Marile lucrări ale omenirii le-au făcut oamenii cu vârste cuprinse între 28-35 ani.

 

 

  • submit to reddit

Leave a Reply